19 mei 2018: Baas in eigen buurt Hoograven

De gemeente, ondernemers, bewoners, belangenorganisaties: er zijn veel mensen die iets te zeggen hebben over de stad Utrecht. Die groepen hebben allemaal verschillende belangen en dat levert soms conflicten op. Bewoners voelen zich niet altijd gehoord, of ondernemers voelen zich beperkt. Aan de gemeente de taak om al deze belangen te overwegen, bij elkaar te krijgen en niemand te vergeten.

Maar hebben bewoners in dat gevecht van belangen wel genoeg invloed op hun leefomgeving? Moeten ze niet meer te zeggen krijgen over de inrichting van hun eigen straat, de komst van een groenstrook om de hoek of de nieuwe bestemming voor een leegstaand kantoorpand in de wijk? Of hebben ze via de gemeenteraadsverkiezingen genoeg invloed en moeten ze de gemeente gewoon hun werk laten doen?

In een reeks gesprekken kijken we naar wie het laatste woord heeft – of zou moeten hebben – over hoe Utrecht eruit zou moeten zien. We gaan op 19 mei graag met jou in gesprek in Hoograven. Je bent tussen 13:30 en 15:00 uur van harte welkom in de Bibliotheek Hoograven (Smaragdplein 100). Tot dan!