Amsterdam, 12 september 2012, Buurtbanden, Herman Bouma en Clea Conijnenburg,

Podiumgesprek: Gekleurd Utrecht niet welkom

Direct aanmelden? Dat kan onderaan dit bericht!

Gekleurde Utrechters voelen zich steeds vaker niet meer welkom in de stad. Zij hebben het gevoel dat ze, vanwege hun kleur of herkomst, niet geaccepteerd worden als volwaardige medeburgers. Ze ervaren dat ze anders behandeld worden: op straat, op school of bij het zoeken van werk of een stageplek. En ze vinden dat ze hun geloof en cultuur niet meer vrij kunnen uiten.

Utrecht verdeeld

40% van de Nederlanders met een migratieachtergrond voelt zich niet meer thuis. Een mogelijke voedingsbodem voor radicalisering. Daar maken politici zich zorgen over, ook in Utrecht. De gemeente start daarom het programma ‘Utrecht zijn we samen’ om het risico op radicalisering te verkleinen en de segregatie tussen groepen in onze stad te voorkomen.

Maar wat als beter luisteren en meer praten niet genoeg is? Moeten we strenger optreden tegen discriminatie? Bieden we voldoende ondersteuning? Of is er meer nodig om te zorgen dat alle Utrechters volwaardig mee kunnen doen? Daarover gaat het eerstvolgende Podiumgesprek op woensdagavond 5 april. Utrechters – van alle kleuren – gaan met Utrechtse politici en instanties in gesprek over vragen als:

 • Welke Utrechters voelen zich buitengesloten, gediscrimineerd of niet geaccepteerd?
 • Hoe en waar wordt dat urgent en pijnlijk zichtbaar in onze stad?
 • Wat doen Utrechtse politici, gemeente, politie en instanties al en wat moet anders of beter?
 • Hoe kunnen de Utrechters en hun organisaties hier zelf mee aan de slag?

Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord en hebben we respect voor elkaars mening en cultuur. U bent van harte welkom op woensdagavond 5 april vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). Aanmelden kan via onderstaand formulier. U kunt ook mee discussiëren via Facebook, Twitter, Linked’In of onze website.

We beginnen om 19:45 en sluiten af om 21:15 uur. Stadsbus 1 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef. Voor degenen die niet kunnen komen, bij UStad is zondag 9 april een samenvatting van het Podiumgesprek terug te zien.

Meld jezelf nu aan voor het Podiumgesprek via onderstaand formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

facebooktwitterlinkedin

2 gedachten over “Podiumgesprek: Gekleurd Utrecht niet welkom

 1. Ik kan me voorstellen als je ouders of grootouder niet in Nederland geboren zijn je dan vaak naar hun land op vakantie gaat. Zelf ben je Nederlander spreekt de taal doet je best maar blijft die Turk of Marrokaan, of anderszinds terwijl jij je Nederlander wil voelen en niet geaccepteerd word!
  Dat voelt toch raar! Daar word je niet vrolijk van geen wonder dat je dan Nederland niet als je thuis kunt voelen. Is begrijpelijk toch??

 2. Beste mensen,

  Ik heb me aangemeld voor het podiumgesprek van woensdag 5 april. Is ook Resto van Harte weer aanwezig. De vorige keer is dat heel goed bevallen.

  Groet van Trees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>