Podiumgesprek 28 juni 2017 Wonen op de Autobaan

Aanmelden voor het Podiumgesprek kan hier.

Schone binnenstad en smerige, lawaaiige buitenwijken
Schone lucht is schaars in Utrecht. In de binnenstad worden met de milieuzone vervuilende diesels geweerd om de lucht daar schoner te krijgen. Maar in Overvecht staat een verdubbeling van autoverkeer op stapel op de Noordelijke Randweg, waardoor duizenden bewoners met meer lawaai en vuilere lucht te maken krijgen.

Dat kan alleen in Overvecht
In Amsterdam, bij Roermond, Maastricht en Schiedam worden tunnels aangelegd bij wegen die minder druk zijn dan de Noordelijke Randweg bij Overvecht. Wat maakt dat de Overvechters wel in de herrie moeten zitten, in steeds ongezondere lucht?

Esther Zonneveld (l), Jan Zonneveld en Annette van den Bosch bij de Noordelijke Randweg Utrecht.
Esther Zonneveld (l), Jan Zonneveld en Annette van den Bosch bij de Noordelijke Randweg Utrecht (foto: AD/UN).

Bewoners willen beter
Recent zijn de Overvechters zelf in actie gekomen onder de titel ‘Overvecht mag niet stikken’. Op dit moment worden handtekeningen opgehaald voor een petitie waarin zij de gemeente Utrecht vragen om de autobaan bij Overvecht verdiept of ondertunneld te maken. Die petitie zal worden aangeboden aan wethouder Van Hooijdonk.

Daarover gaat het eerstvolgende Podiumgesprek op woensdagavond 28 juni. Over vragen als:

  • Wat is het effect van een verdubbelde Noordelijke Randweg op de gezondheid in Overvecht?
  • Hoe krijgen we Overvecht net zo schoon als de binnenstad van Utrecht?
  • Als de plannen die er liggen voor de Noordelijke Randweg de gezondheid van de Overvechter verslechteren moeten we dan niet stoppen met de verdubbeling?

Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord en hebben we respect voor elkaars mening en cultuur. U bent van harte welkom op woensdagavond 28 juni vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). Aanmelden kan hier. U kunt ook mee discussiëren via Facebook, Twitter, Linked’In of onze website.

We beginnen om 19:45 en sluiten af om 21:15 uur. Stadsbus 1 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef. Voor degenen die niet kunnen komen, bij UStad is zondag 2 juli een samenvatting van het Podiumgesprek terug te zien.

 

facebooktwitterlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>