22 januari 2020: Startgesprek over ‘Utrecht voor iedereen’

ASHA en StadspodiumUtrecht organiseren op woensdagavond 22 januari een startgesprek over ‘Utrecht voor iedereen’ bij Buurtcentrum OASE: Cartesiusweg 11 (vlakbij treinstation Zuilen).
Inloop is vanaf 19:00 uur en we beginnen om 19:30 uur, tot uiterlijk 21:00 uur. Iedereen is van harte welkom.

‘Utrecht voor iedereen’ is een karavaan die dit jaar door de stad zal gaan met verhalen over ‘er niet bij horen’, gediscrimineerd, gepest, buitengesloten of ongelijk behandeld. We willen niet alleen persoonlijke verhalen delen, maar ook laten zien dat ‘verschillen’ juist een voordeel zijn en dat Utrechters er hun kracht van hebben weten te maken. Op die manier willen we het ‘virus van anders zijn is mooi’ verspreiden en gaan we Utrechters met elkaar verbinden in gesprekken, bij o.a. scholen, buurtcentra, moskeeën of kerken. Dat kan nu ook omdat ‘Utrecht voor iedereen’ door het VSB Fonds is beloond met een mooi startbedrag. Ook de gemeente en anderen gaan we nog vragen om aan te sluiten.

Wil je meedenken en meedoen om dit te starten, kom dan ook naar OASE op woensdagavond 22 januari. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar mag wel: info@stadspodiumutrecht.nl.

‘Utrecht voor iedereen’: een idee met een doel
De basis voor de karavaan ‘Utrecht voor iedereen’ bevat de volgende vier onderdelen:
1. De boodschap is dat ‘anders zijn mooi is’ en dat bijvoorbeeld juist een situatie met ‘discriminatie’ een start kan zijn voor beter samenwerken en sterkere organisaties.
2. Elk gesprek start met enkele persoonlijke ervaringen over hoe een andere kleur, geslacht, achtergrond, geloof, cultuur, seksuele voorkeur, beperking of leeftijd een voordeel kan zijn.
3. Daarna gaan we samen op zoek naar nieuwe afspraken die we ook met de deelnemers ter plekke kunnen maken. Bijvoorbeeld over hoe iemand wel een stage of baan krijgt.
4. De hele stad gaan we daar actief voor uitnodigen, o.a. door onze ambassadeurs op levensgrote posters te laten zien op straat: ‘ik ben anders, jij ook?’ Utrecht is voor iedereen!
Lees meer over ons idee en het doel in ons voorstel – dat we graag met jullie verder verbeteren.

Wat is de agenda voor ons startgesprek?
We willen met jullie nagaan wat, hoe en met wie we deze karavaan ‘Utrecht voor iedereen’ het beste kunnen vormgeven.
Wat willen we bereiken en met welke boodschap gaan we de stad in?
Hoe gaan we de gesprekken in de stad op een inspirerende manier organiseren? Dat kunnen we dan direct samen uitproberen!
Met wie gaan we dit doen? Wie wil en kan dit aanjagen en coördineren, welke ervaringsdeskundigen willen een persoonlijk verhaal delen en zich ook als ambassadeur laten zien?