Waarom

Een stad kan alleen groeien en bloeien als haar bewoners daar tijd en energie in steken. Dat geldt uiteraard ook voor Utrecht. Het is belangrijk als Utrechters elkaar weten te vinden in wat hun stad nodig heeft en dat vraagt om een plek waar zij samenkomen, zich verbinden en (waar nodig) duidelijke keuzes maken.

Dat kan alleen in een indringend en levendig gesprek of, zoals wij dat noemen, een Podiumgesprek. Een gesprek dat soms ook het karakter van een debat kan hebben en waarin we regelmatig de tegenstellingen opzoeken om de inhoud scherp te krijgen. Soms is dat Podiumgesprek een gezamenlijke zoektocht naar betere analyses of oplossingen. Daar wil het StadsPodiumUtrecht een plek voor zijn.

We laten ons daarbij inspireren door eerdere initiatieven in Utrecht zelf, maar ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Helaas heeft Utrecht momenteel nauwelijks een echte debatcultuur of een plek voor debat.  StadspodiumUtrecht zet zich er graag voor in om dat wel te creëren.

Over wat ons motiveert en wat we graag in de stad willen hebben we een persbericht doen uitgaan: Persbericht stadscoöperatie StadsPodiumUtrecht als nieuw initiatief in Utrecht.