Jan Zonneveld en Anton Verbunt, en Podiumvoorzitter Yassine Beqquali.

Terugblik op Podiumgesprek 28 juni 2017. Wonen op de autobaan.

3 juli 2017

Schone lucht is schaars in Utrecht. In de binnenstad worden met de milieuzone vervuilende diesels geweerd om de lucht daar schoner te krijgen. Maar in Overvecht staat een verdubbeling van autoverkeer op stapel op de Noordelijke Randweg, waardoor duizenden bewoners met meer lawaai en vuilere lucht te maken krijgen. Of valt dat wel mee en is de ongelijkvloerse Noordelijke Randweg hard nodig voor een betere bereikbaarheid?
Daarover ging deze avond.
Een kort programma van deze avond vind je in de uitnodiging  ‘Wonen op de autobaan’ op 28 juni 2017 en in de flyer die voorafgaand aan de avond huis-aan-huis is verspreid in de woonwijken aan de Noordelijke Randweg.

In de boksring verschenen allereerst Jan Zonneveld, van de actiegroep en petitie ‘Overvecht mag niet stikken’ en Anton Verbunt, ondernemer en vicevoorzitter Platform Ondernemend Utrecht. Een van de leden van het ondernemersplatform, de Industrievereniging Lage Weide, bracht via een handout hun visie op de NRU in.
Voordat Zonneveld en Verbunt in gingen op de stelling We moeten het nu beschikbare geld z.s.m. investeren in een NRU met 1 verdiept plein, overhandigde Jan Zonneveld namens de intitiatiefgroep van bewoners DROOM (De Randweg Overvecht op Maat) een petitie aan wethouder Lot van Hooijdonk. De petitie, ondertekend door 1350 bewoners in Overvecht, pleit voor schone lucht, minder lawaai en het verdiept of ondertunneld aanleggen van de NRU. Zie ook het artikel ‘Overvecht verzet zich tegen Noordelijke Randweg’ van 19 juni 2017 in het AD.
In de tweede ronde stonden André van Schie, raadslid VVD en Thijs Weistra, raadslid GroenLinks in de ring. Zij reageerden op de stelling Als de NRU niet volledig in een tunnel kan, dan is het beter om voorlopig helemaal niet te investeren in de NRU.
Tussendoor kregen de 120 belangstellenden volop de gelegenheid mee te denken en hun stem te laten horen.
De avond werd zoals gebruikelijk afgesloten met een column van onze columnist Ali Amghar (nog toevoegen).
Lees hier het verslag van het Podiumgesprek.
Je kunt het Podiumgesprek ook terugkijken: uitzending gemist van UStad/RTV Utrecht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.