Nieuwe prostitutiezone in Overvecht: Een patstelling of oplosbaar?

Ingezonden brief Stadsblad Utrecht 22 mei

23 mei 2019 – Sinds het sluiten van alle raamprostitutie in Utrecht in 2013 werken de sekswerkers zonder vergunning veelal illegaal op onveilige werkplekken in de stad. De gemeente is ondertussen zes jaar bezig om een nieuwe veilige werkplek te creëren, dichtbij de oude locatie op het Zandpad, middenin Overvecht. Veel bewoners vinden dat absoluut geen goed idee en zijn een petitie gestart om dit plan tegen te houden. De standpunten staan lijnrecht tegenover elkaar. Of zien we in Utrecht een oplossing over het hoofd?


Een prostitutiezone in Overvecht kan prima!

Onderzoek toont aan dat raamprostitutie de veiligste manier van werken is voor sekswerkers. In Nederland zijn er goede voorbeelden van hoe raamprostitutie veilig functioneert in een woonwijk. Dat kan dus ook in Overvecht, vinden sekswerkers en gemeente, mits er voldoende toezicht en beveiliging is.

Een idioot plan!

Veel bewoners uit Overvecht vinden het onbegrijpelijk dat de gemeente vasthoudt aan Het Nieuwe Zandpad. Volgens hen trekt sekswerk altijd onveiligheid aan, dat is nooit te voorkomen. En als het er al moet komen, dan niet in een kwetsbare wijk als Overvecht.

Kunnen we het eens worden?

Twee standpunten lijnrecht tegenover elkaar. Of kan het anders? Mogelijk, als het in nauwe samenwerking met bewoners gaat. De vraag aan gemeente, sekswerkers en bewoners is dan: wat is er nodig om akkoord te gaan met een seksbedrijf in een woonwijk, ook in Overvecht?
Gert Dijkstra,
StadspodiumUtrecht

Op 29 mei vindt in ZIMIHC theater Stefanus hierover een Podiumgesprek plaats. Iedereen is welkom! Meer info en aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.