21 februari 2018: Podiumgesprek ‘Onveilige overlast: accepteren of aanpakken?’

Utrechters voelen zich steeds minder veilig in onze stad. Volgens burgemeester en wethouders laten Utrechters zich vooral bang maken door de media. Is dat zo, of wordt het gevoel van onveiligheid bij de Utrechters wel degelijk veroorzaakt door de toenemende overlast in onze stad? Daar gaan we het over hebben tijdens ons eerstvolgende Podiumgesprek op 21 februari 2018. Lees hier meer over de insteek van de avond of meld jezelf alvast aan.

Aanmelden voor het Podiumgesprek kan onderaan deze pagina

Kunnen Utrechters zich in 2030 wél weer veilig voelen?

Utrechters voelen zich steeds minder sociaal veilig in onze stad. Was dat vijf jaar geleden nog een op de vier, inmiddels voelt een op de drie Utrechters zich niet altijd meer veilig op straat, het sportveld, in het zwembad, online of in de eigen buurt. De onveilige overlast neemt toe in onze stad, zoals van rondhangende jongeren, het hinderlijk of bedreigend lastigvallen op straat of een vorm van overlast door intimiderend gedrag van buren of seksuele beledigingen.

Volgens burgemeester en wethouders zijn politie, gemeente en partners goed bezig met het verbeteren van de veiligheid in de stad en laten Utrechters zich vooral bang maken door de media: ‘Utrechters voelen zich onveiliger dan voorheen door de aanslagen en de terrorismedreiging mondiaal.’ Klopt dit of wordt het gevoel van onveiligheid bij de Utrechters wel degelijk veroorzaakt door de toenemende overlast in onze stad?

Wat mogen we van onze nieuwe raadsleden verwachten, met de verkiezingen van een gemeenteraad in aantocht? Als we in 2030 een stad willen waarin iedereen zich veilig voelt, wat is dan nodig van Utrechters, raadsleden en politie?

Daarover gaat het Podiumgesprek op woensdag 21 februari 2018. Over vragen als:

  • Waardoor voel jij je als Utrechter onveilig?
  • Als we in 2030 een veilig Utrecht willen, want dit zal niet in één dag kunnen, welke andere inzet is dan nodig van de nieuw gekozen raadsleden, de politie en van Utrechters zelf?
  • Of heeft de gemeente gelijk en leven we inderdaad in een ‘onveilige tijd’ en moet de Utrechter leren leven met intimidatie en onveilige overlast?

Dit podiumgesprek maakt deel uit van #Utrecht 2030, een serie gesprekken door heel Utrecht in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen met als centrale vraag: ‘Hoe ziet jouw Utrecht eruit ziet in 2030?’

Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord en hebben we respect voor elkaars mening en cultuur. U bent van harte welkom op woensdagavond 21 februari vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). U kunt ook mee discussiëren via Facebook, Twitter, LinkedIn of reageren op onze website.

We beginnen om 19:45 en sluiten af om 21:15 uur. Stadsbus 1 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef. Voor degenen die niet kunnen komen, bij UStad is zondag 25 februari 2018 een samenvatting van het Podiumgesprek terug te zien.


Meld je alvast aan!

     

    Je naam (verplicht)

    Je emailadres (verplicht)

     

    JA, ik wil de uitnodigingen voor de Podiumgesprekken blijven ontvangen.JA, ik wil de uitnodigingen blijven ontvangen en ook tussentijds op de hoogte blijven van de uitkomsten van de Podiumgesprekken.NEE, ik wil niets meer ontvangen, ook geen uitnodiging voor een Podiumgesprek.


     

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.