Podiumgesprek 28 juni 2017. Wonen op de autobaan. Uitnodiging.

Schone lucht is schaars in Utrecht. In de binnenstad worden met de milieuzone vervuilende diesels geweerd om de lucht daar schoner te krijgen. Maar in Overvecht staat een verdubbeling van autoverkeer op stapel op de Noordelijke Randweg, waardoor duizenden bewoners met meer lawaai en vuilere lucht te maken krijgen. Of valt dat wel mee en is de ongelijkvloerse Noordelijke Randweg hard nodig voor een betere bereikbaarheid?

Dat kan alleen in Overvecht
In Amsterdam, bij Roermond, Maastricht en Schiedam worden tunnels aangelegd bij wegen die minder druk zijn dan de Noordelijke Randweg bij Overvecht. Wat maakt dat de Overvechters omwille van een betere bereikbaarheid wél in de herrie moeten zitten en in steeds ongezondere lucht?

Bewoners willen beter
Recent zijn de Overvechters zelf in actie gekomen onder de titel ‘Overvecht mag niet stikken’. Op dit moment worden handtekeningen opgehaald voor een petitie waarin zij de gemeente Utrecht vragen om de autobaan bij Overvecht verdiept of ondertunneld te maken. De petitie zal tijdens het Podiumgesprek worden aangeboden aan wethouder Van Hooijdonk.

Daarover gaat het eerstvolgende Podiumgesprek op woensdagavond 28 juni 2017. Het gaat over vragen als:

  • Wat is het effect van een verdubbelde Noordelijke Randweg op de gezondheid in Overvecht?
  • Hoe krijgen we Overvecht net zo schoon als de binnenstad?
  • Als halve oplossingen voor de Noordelijke Randweg de gezondheid voor Overvecht niet verbeteren is het dan beter nu daarmee te stoppen en even niets te doen?

Tijdens het Podiumgesprek komt iedereen die dat wil aan het woord en hebben we respect voor elkaars mening en cultuur. U bent van harte welkom op woensdagavond 28 juni vanaf 19:00 uur in het ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2, Utrecht). U kunt ook mee discussiëren via Facebook, Twitter, LinkedIn of op onze website. We beginnen om 19.45 uur en sluiten af om 21.15 uur.
Stadsbus 1 stopt er elke 10 minuten vlak voor de deur, halte Amazonedreef.
Voor degenen die niet kunnen komen, bij UStad is zondag 2 juli 2017 een samenvatting van het Podiumgesprek terug te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.