Terugblik op Podiumgesprek 16 december 2015. Overvecht, ongezondste wijk van Nederland.

21 december 2015

Overvecht scoort slecht op tal van terreinen. Zo heeft de wijk zelfs de hoogste zorgkosten van Nederland. Bovendien nemen de zorgkosten in Overvecht toe, met 2,8 procent in de periode van 2011 tot en met 2013, terwijl de zorgkosten in heel Utrecht in diezelfde periode met 2,4 procent zijn gedaald. Overvecht is ook de enige wijk in Utrecht waar meer dan de helft van de bewoners te maken heeft met overgewicht of obesitas en de levensverwachting is er het allerlaagst. Wat kunnen we doen om van Overvecht de gezondste wijk van Utrecht te maken?

Het Podiumgesprek vond plaats in samenwerking met Bewonersplatform Overvecht, de Wijkraad Overvecht, Al Amal en het bewonersinitiatief Samen Gezond in Overvecht. Met inbreng van de expertise van de NPHF Federatie voor Gezondheid, de Huisartsenkliniek Overvecht, Overvecht Gezond en JOU Utrecht. Met een afsluitend debat door enkele Utrechtse gemeenteraadsleden en de wethouder.
Meer informatie over het Podiumgesprek:

De gemeente wil inmiddels ook anders. Recent heeft de gemeenteraad besloten een Task Force in te stellen voor Overvecht die samen met alle betrokkenen op zoek moet naar wat er anders moet, om van Overvecht weer een gezonde wijk te maken. Bekijk de Motie Taskforce Overvecht.
U wilt er meer over weten? Lees het artikel Overvecht ongezondste wijk van Nederland gaat heel Utrecht aan. Achtergronden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.